četvrtak, 11. srpnja 2013.

Konstituirano Vijeće Gradske četvrti Brezovica




Poštovani !


Kao što sam obećao na ovom blogu objavljivati ću meni dostupne informacije iz naše gradske četvrti pa i Grada Zagreba, a posebno moje inicijative i aktivnosti u Vijeću Gradske četvrti Brezovica.

Za početak mali komentar na izborne rezultate za Vijeće Gradske četvrti Brezovica. Kao i u većini naše domovine većina biraća koji su izašli na izbore dala je svoje glasove velikim strankama HDZ-u i SDP-u. Nezavisan lista 11 dobila je 580 glasova i sa 11,89 % zauzela treće mjesto po broju glasova što je s obzirom na broj izašli birača lijep rezultat. Nažalost to je bilo dovoljno samo za 1 od 11 mandata. Dvadesetak glasova nedostajalo je da imamo dva mandata i u slijedeće četiri godine budemo u prilici voditi značajniju ulogu u kreiranju politike i realizaciji zacrtanog programa. Zadnji podatak iznio sam za one kojima baš nije svejedno, no ipak su na dan izbora ostali kod svojih kuća. Ovom prilikom još jedanput u ime tima Liste 11 i svoje osobno ime zahvaljujem svima koji su nam pružali potporu u kampanji i napokon dali svoj glas na izborima. 


Dana 27.lipnja 2013. Održana je konstituirajući sjednica Vijeća gradske četvrti Brezovica na kojoj su verificirani mandati članovima vijeća. U samo mjesec dana od provedenih izbora dvoje izabranih vijećnika SDP-a Stjepan Cerovski i Marijan Vlašec napustili su stranku SDP na čijoj su listi izabrani i kao što vidite iz priloženog zaključka postali nestranački vijećnici. 

Na sjednici je za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Vladimir Iviček (HDZ), a za potpredsjednicu Marina Pucević ( nestranačka ali prema predizbornom predstavljanju simpatizer aktualnog Gradonačelnika Milana Bandića). Poštujući izborni rezultat odnosno volju birača glasovao sam za njihov izbor. Ovim putem im čestitam i želim da budu što uspješniji u vođenju Vijeća, realizaciji programa i projekata uređenja i razvoja naše četvrti na dobrobit svih naših stanovnika. 
 
S kostituirajuće sjednice Vijeća gradske četvrti Brezovica

Ja ću kao i u protekla tri mandata biti konstruktivan i aktivan vijećnik te samostalno predlagati programe i projekte. Podržavati ću sve dobre aktivnosti formirane većine no ako bude potrebno poduzimati ću i sve raspoložive aktivnosti da se nepravilnosti i problemi čuju, a vitalni interesi riješavaju bez da se klima glavom i saginje u smjeru velikih vođa.     
Zato već na idućem postu na ovom bolgu pogledajte moju inicijativu za prestanak naplate usluge odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda potrošačima koji zbog neizgrađenosti javne kanalizacijske mreže tu uslugu nisu u mogućnosti koristiti.

Vijećnik u Gradskoj četvrti Brezovica
                     Žarko Vučak 


P.S. Cijenim svaki Vaš komentar na ovom blogu, kao i svako Vaše pitanje, komentar ili sugestiju koju
možete poslati na: zarko.vucak.lista11@gmail.com


1 komentar:

  1. Kao naš vijećnik molim odgovor:kada će se nastavit gradnja kanalizacije u drežniku i brezovečkoj c.jer je ovakav život uz prekopane ceste i prašinu nemoguć nama i našoj djeci!

    OdgovoriIzbriši